Få Apple AirPods til 0,-, når du bestiller Fri tale med 500 GB data hos Oister.
Se tilbud her!

El kørestol

En el kørestol er den kørestolstype, der giver mest mulighed for at være selvhjulpet og mobil i hverdagen. Med en elektrisk kørestol, er der nemlig ikke mange begrænsninger i hverdagen. Selv brugere uden særlig mange kræfter i fingre, hænder, arme eller ben kan bevæge sig rundt i en el kørestol med joystick. Både indendørs i hjemmet og udendørs på indkøbsture, udflugter eller i forbindelse med fritidsaktiviteter.

Her har vi samlet de bedste el kørestole på markedet og giver dig gode råd til, hvilken elektrisk kørestol du skal vælge.

Køb el kørestol online

Find en god el-kørestol i udvalget herunder.

Elektrisk kørestol og funktioner

En elektrisk kørestol er kørestolenes luksusmodel. Her får du alt, hvad du har brug for i én og samme stol. Afhængig af model er der naturligvis flere forskelle i udformning, finesser og funktioner, men grundlæggende kan du med en el kørestol opnå høj brugsværdi.

De typiske funktioner på en el kørestol er:

  • Elektrisk indstilling af siddedybde og siddevinkel, der kan varieres dagen igennem for optimal komfort.
  • Indstilling af ryglæn og nakkestøtte, der også kan medvirke til at ændre siddestilling i løbet af dagen.
  • Fod- og benstøtter der nemt kan køres op og ned elektronisk eller afmonteres uden brug af værktøj.
  • Tip-bart sæde der gør det nemmere for brugeren at nå ting udenfor rækkevidde – for eksempel på et bord. Funktionen gør også forflytning fra el kørestol til for eksempel lænestol eller seng nemmere.
  • Effektiv affjedring, der gør kørslen glidende og bekvem. Også på grusstier eller over kantsten.

Derudover kan der tilkøbes forskelligt tilbehør, der gør livet med en el kørestol endnu nemmere. For eksempel et bord, der nemt kan sættes af og på – eller regnslag til udendørs ture i vådt vejr.

Sammenklappelig el kørestol

Med en foldbar el kørestol bliver det endnu nemmere at komme rundt i verden, på trods af gangbesvær eller andre skavanker. Det er dog svært at finde en sammenklappelig el kørestol, som også kan opfylde det store behov for komfort der ofte er, når man har brug for en kørestol i de fleste af døgnets timer.

Det skyldes, at en elektrisk kørestol er en model, der kan holde til en masse – og har brug for plads til motor, batteri og den øvrige elektronik. Det betyder, at en el kørestol i sig selv fylder meget og at det derfor vil være begrænset hvor kompakt den kan blive. Derfor kan det også være svært at få en el kørestol ind i en bil.

Til gengæld gør en elektrisk kørestol det nemt for brugeren selv at benytte flextrafik eller alternativt offentligt transport. Desuden kan kortere afstande også tilbagelægges i selve kørestolen, hvis vejret tillader det. Derfor er der ikke altid brug for at have en sammenklappelig el kørestol.

Har du alligevel behov for en foldbar el kørestol, kan du dog løse det ved at have en decideret sammenklappelig el kørestol som supplement, selvom det er en dyr løsning og udvalget er meget lille. Det er især oplagt, hvis du er meget ude af hjemmet og din fysiske tilstand er permanent.

Alternativt kan du overveje at have en el kørestol til hjemme- og hverdagsbrug og i stedet en almindelig sammenklappelig kørestol, der kan bruges, når du skal på tur. Ofte er du måske alligevel sammen med pårørende, når turen går ud af hjemmet og har derfor også ekstra hænder, der kan hjælpe med at skubbe dig rundt. Det er en meget billige løsning og tilstrækkelig for de fleste.

Vælg den rigtige el kørestol

Når du skal vælge el kørestol, er der en række ting, der er værd at overveje. En elektrisk kørestol er nemlig en større investering end en almindelig kørestol. Derfor det vigtigt at vælge rigtigt.

Viser 11 ud af 11 resultater
"SplitRider" - Foldbar elektrisk kørestol - Nem & Handy. Kan deles i 2 dele. DEMO MODEL!
-13%
"SplitRider" - Foldbar elektrisk…
44999.00 DKK.38,999.00 DKK.
ADVENTURE elektrisk kørestol | TIMAGO - 29 kg, rækkevidde 20 km, stærkt lithiumbatteri, 22" baghjul
-13%
ADVENTURE elektrisk kørestol | TIMAGO -…
14995.00 DKK.12,995.00 DKK.
SITGO - 12,9 kg elektrisk letvægtskørestol i kulfiber | SITGO - VERDENS LETTESTE, rækkevidde 15 km, fly-godkendt
-12%
SITGO - 12,9 kg elektrisk…
23995.00 DKK.20,995.00 DKK.
Rollz Motion - Kombineret rollator og kørestol
Rollz Motion - Kombineret rollator og…
8,495.00 DKK.
COOL GEL Kørestolspude med skum & gele - super blød & trykaflastende
COOL GEL Kørestolspude med skum & gele -…
1,199.00 DKK.
IGO Ultralet El-Kørestol
IGO Ultralet El-Kørestol
20,999.00 DKK.
El-Kørestol Go Chair - Hvid
El-Kørestol Go Chair - Hvid
17,995.00 DKK.
El-Kørestol Go Chair - Blå
El-Kørestol Go Chair - Blå
17,995.00 DKK.
Go Chair El-Kørestol - Rød
Go Chair El-Kørestol - Rød
17,995.00 DKK.
Teleskop ALU Rampe 1500 - Sæt
Teleskop ALU Rampe 1500 - Sæt
2,249.00 DKK.
EKSTRA batteri til SITGO elektrisk letvægtskørestol - Rækkevidde 15 km, fly-godkendt
EKSTRA batteri til SITGO elektrisk…
3,350.00 DKK.

Max. hastighed

Hvis du skal bruge din el kørestol andre steder end i hjemmet, er det værd at overveje, hvor hurtigt el kørestolen kan køre. En tur til et supermarked i den anden ende af byen kan nemlig tage unødigt lang tid, hvis kørehastigheden er meget lav. De fleste el kørestole kan køre omkring 8 kilometer i timen, men nogle modeller helt op til 12 kilometer i timen.

Rækkevidde

Det er også væsentligt at tage højde for, hvor langt en el kørestol kan køre på en opladning. Det har nemlig betydning for, hvor langt væk fra hjemmet, du kan komme.

Er du mest i hjemmet – og har du ikke behov for at køre rundt i lokalområdet – kan du i stedet kigge på, hvor lang tid der går fra opladning til opladning.

Siddebredde og ryglænshøjde

Det er vigtigt, at du sidder godt i din el kørestol. Derfor skal både sædebredde, siddedybde og højden på ryglænet passe til dig. Siddedybden kan ganske vist indstilles på de fleste elektriske kørestole, men er dybden i korteste indstilling for stor – eller for lille – kommer du aldrig til at sidde godt i din el kørestol. Samtidig skal ryglænet også passe til din højde, så du får den rigtige støtte. Er ryglænet for højt, vil du muligvis ikke kunne udnytte en eventuel nakkestøtte.

Sædebredden skal også passe til dig, så du ikke føler dine hofter, lår eller bagdel bliver klemt. De fleste elektriske kørestole fås i flere bredder.

Kørebredde

Din el kørestol skal kunne køre ind ad dørene i dit hjem. Samtidig er det dog også for mange væsentligt, at den kan komme ind ad døren hos de pårørende, der oftest aflægges et besøg. Find derfor målestokken frem og mål både indvendige og udvendige døre op. Husk især døråbningerne til toilet, stue og soverum. Vælg derefter elektrisk kørestol efter, at den kan komme ind ad hjemmets vigtigste døråbninger.