Få Apple AirPods til 0,-, når du bestiller Fri tale med 500 GB data hos Oister.
Se tilbud her!

Sammenklappelig rollator

En sammenklappelig rollator er uundværlig for dig, der holder af at komme ud af hjemmet. Uanset om du skal på indkøb, udflugt eller besøge familie og venner. Med en rollator der kan klappes sammen og nemt transporteres, er du nemlig ikke begrænset i din hverdag og kan igen gøre mange af de ting, du plejer.

Der findes flere forskellige sammenklappelige rollatorer på markedet. Rent faktisk kan de fleste klappes sammen i mere eller mindre grad. Nogle er nemme at folde sammen med én hånd og fylder ikke meget, mens andre kræver en smule mere snilde og samtidig optager mere plads i for eksempel bilens bagagerum eller entreen.

Hvilken type sammenklappelig rollator du skal vælge, afhænger først og fremmest af dine konkrete behov og dem hjælper vi dig med at afdække her på siden.

Køb sammenklappelig rollator her

Holder du af at komme ud af hjemmet, så er en sammenklappelig rollator måske noget for dig. Se udvalget herunder.

Viser 13 ud af 13 resultater
Billig rollator med kurv og bakke
Billig rollator med kurv og bakke
1,095.00 DKK.
DEA aluminiumsrollator med albuestøtte | MOBIAK - 8 kg., sammenklappelig, komplet udstyrspakke
DEA aluminiumsrollator med albuestøtte |…
1,795.00 DKK.
Gepard Kulfiber Rollator
Gepard Kulfiber Rollator
3,995.00 DKK.
Gul kulfiber rollator - Ultra let &  sammenklappelig, 5,5  kg. Inkl. rygstøtte & stokkeholder
-2%
Gul kulfiber rollator - Ultra let & …
4999.00 DKK.4,899.00 DKK.
HESTIA indendørs gåvogn. Smart, stabil og foldbar. Luksus-model. NYHED
-28%
HESTIA indendørs gåvogn. Smart, stabil…
2999.00 DKK.2,149.00 DKK.
LENA rollator med albuestøtte | TIMAGO - Skarp pris, sammenklappelig, god udstyrspakke
-37%
LENA rollator med albuestøtte | TIMAGO -…
2895.00 DKK.1,795.00 DKK.
Leopard Letvægts rollator
-9%
Leopard Letvægts rollator
2195.00 DKK.1,995.00 DKK.
Letvægts Rollator med underarms støtte
Letvægts Rollator med underarms støtte
3,995.00 DKK.
Panther Letvægts rollator
Panther Letvægts rollator
1,795.00 DKK.
Udendørs rollator med underarms støtte
Udendørs rollator med underarms støtte
5,295.00 DKK.
Ultra let kulfiber rollator - Smuk dyb LILLA. Kun 5,5 kg. Sammenklappelig & transportabel
-2%
Ultra let kulfiber rollator - Smuk dyb…
4999.00 DKK.4,899.00 DKK.
WheelzAhead rejse-rollator
WheelzAhead rejse-rollator
3,195.00 DKK.
WheelzAhead TRACK 4.0 Rejse-rollator
WheelzAhead TRACK 4.0 Rejse-rollator
2,995.00 DKK.

Hvilken sammenklappelig rollator skal du vælge?

Der kan være forskel fra en sammenklappelig rollator til en anden. Den primære går på, hvor kompakt rollatoren kan blive i sammenklappet tilstand. Det er også denne forskel, der for de fleste har størst betydning for, hvilken model man skal vælge.

Skal en sammenklappelig rollator transporteres i en lille bil med et lille bagagerum er det nemlig vigtigt, den kan være heri. Ellers er den sammenklappelige funktion ikke meget værd i praksis.

Der er også ofte forskel på, hvor nemt en rollator kan klappes sammen. Nogle af de mere robuste modeller kræver, at man med begge hænder enten løfter eller trækker i dele af rollatoren, mens andre nemt kan klappes sammen med et simpelt træk med én hånd. Det sidste er især en fordel, hvis du relativt hurtigt skal ind og ud af busser eller fyldte elevatorer.

Derudover kan der være stor forskel på, hvor meget en sammenklappelig rollator vejer. Skal du selv løfte din rollator over bussens dørtrin eller skal din ledsager bære den ned ad trapperne, har vægten også betydning. Jo lavere vægt, jo nemmere er det.

Derfor skal du kigge på dine konkrete behov, når du vælger sammenklappelig rollator: I hvilke situationer har du brug for, at din rollator kan klappes sammen?

Desuden er det vigtigt, du også tjekker om den sammenklappelige rollator opfylder dine eventuelle andre krav: Skal den havde plads til indkøbsposer? Har du brug for at kunne sidde på rollatoren og tage et hvil? Har du smalle døråbninger i hjemmet, der stiller krav til en særlig bredde på din rollator?

Skriv det hele ned og undersøg så markedet og find den model, der passer bedst til dig.

Fordele ved en rollator der kan klappes sammen

  • En sammenklappelig rollator kan lettere komme med offentlige transportmidler, også i myldretiden, fordi den ikke fylder meget.
  • En rollator der kan klappes sammen, er nem at transportere for dine pårørende, når du skal med dem på tur eller hjem på familiebesøg.
  • En sammenklappelig rollator optager ikke meget plads i hjemmet. Bruger du kun din rollator på ture ud i byen, kan du således nemt opbevare den i entréen, uden den fylder det hele.
  • En rollator der er sammenklappelig og samtidig er let, gør det nemmere at komme fra førstesalen og ned i stueplan, hvor der ikke er elevator. Med den ene hånd kan rollatoren nemlig bæres, mens den anden bruges til at støtte på gelænderet.

Husk at indstille din sammenklappelige rollator korrekt

For at en sammenklappelig rollator yder den rette gangstøtte, er det vigtigt, den er indstillet korrekt. Mange går foroverbøjede med deres rollator, men denne stilling er ikke optimal.

I stedet anbefales en gangstilling, hvor ryggen er oprejst. Det forhindrer problemer med ryggen og undgår at allerede eksisterende gener ikke forværres.

En sammenklappelig rollator er korrekt indstillet, når håndtagene er placeret i samme højde som dine håndled, når du står oprejst i en naturlig og afslappet stilling.

Når du kører med rollatoren, skal du samtidig lægge mærke til, om du slapper af i armene og skuldrene imens. Er det ikke tilfældet, skal du efterjustere håndtagshøjden. Spænder du i skuldrene, skal højden på håndtagene være en smule lavere. Bukker du dig en smule forover, skal de derimod en smule opad.

Du kan eventuelt få hjælp til indstillingen af din rollator hos en ergoterapeut eller fysioterapeut.