Komfortkørestol

En komfortkørestol er en kørestolsmodel, der henvender sig til både ældre, kronisk syge og handicappede som har brug for at opholde sig i kørestolen alle døgnets timer. På en komfortkørestol er alle detaljer derfor gennemtænkte og rækken af funktioner er lang. Det giver mulighed for forskellige lejringsmetoder og siddepositioner dagen igennem, som både højner siddekomforten og forebygger siddesmerter og tryksår.

En komfortkørestol er elektrisk drevet, så brugeren selv kan køre den. Oftest ved hjælp af et joystick, så selv brugere med meget nedsat muskelkraft i fingrene stadig kan benytte den. Derudover har en komfortkørestol også et klassisk skubbehåndtag og hjælpemotor, så en ledsager, pårørende eller hjælper også kan manøvrere kørestolen rundt.

Find en komfortkørestol online

Se udvalget af komfortkørestole herunder.

Viser 1 ud af 1 resultater
Rollz Motion - Kombineret rollator og kørestol
Rollz Motion - Kombineret rollator og…
Pris 8,895.00 DKK.

Forskellen på en komfortkørestol og en elkørestol

En komfortkørestol og en almindelig el kørestol minder meget om hinanden. Alligevel adskiller komfortmodellen sig en smule.

Først og fremmest har en komfort kørestol ofte flere funktioner. For eksempel kan ryglænet på nogle komfortkørestole lægges så langt ned, at brugeren næsten kan indtage liggende stilling. En komfortkørestol har også ofte en særligt ergonomisk nakkestøtte og ekstra plads til for eksempel iltflasker eller andet nødvendigt medicinsk udstyr.

Værd at vide om en komfortkørestol

De fleste komfortkørestole er fremstillet i letvægtsmateriale, men alligevel vejer de ofte en del. Det gør de, fordi der er masser af funktioner, komfort og elektronik indbygget. Det fylder alt sammen og vejer også til. Det har dog ikke den store brugsmæssige betydning, fordi en komfortkørestol er eldrevet.

I forhold til transport af en komfortkørestol er det dog ret væsentligt. En komfortkørestol kan nemlig kun transporteres med en minibus eller et persongodkendt transportmiddel, der er større end dét. Med andre ord: Det kan næppe lade sig gøre at finde en komfortkørestol, der kan klappes sammen og tages med i en personbil.

Få tilskud til din komfortkørestol

Hvis du har et fysisk behov for en komfortkørestol, kan du i langt de fleste tilfælde få kommunalt tilskud.  Det afhænger dog naturligvis af din konkrete situation og hvordan de økonomiske forhold er i hjemmet. 

Det er den kommune du bor i, der yder tilskud til køb af komfortkørestole og tilskuddet fås ved, at du kontakter visitationen i din kommune. Det er vigtigt du gør det inden, du køber en komfortkørestol, da det ikke altid er muligt at få refunderet udgifterne, hvis købet ikke først er godkendt fra kommunal hånd.

Det skyldes, at kommunens egen hjælpemiddelcentral måske har mulighed for at stille en komfortkørestol til rådighed, hvilket kan betyde, at en nyanskaffelse ikke er nødvendig.

Se hvordan der kan søges støtte til køb kørestol på Borger.dk.