Tiltag og produkter, der kan hjælpe de ældre i kampen mod Covid-19

Vi lever lige nu i en tid, hvor vi skal have et meget større fokus på næsten alt, hvad vi foretager os i det daglige. Det er for eksempel noget, der gør sig gældende, når vi er sammen med andre mennesker, det er noget, der gælder, når vi bevæger os ud i det offentlige rum som for eksempel ned for at handle eller for at købe ind til gaver, og det er noget, der kommer til udtryk, når vi rejser med offentlig transport.

Og det er alt sammen noget, der er opstået som følge af Covid-19 og de følger, virussen kan have – især inden for ældreområdet.

Derfor er det især de ældre, vi skal passe på

Derfor er det særdeles vigtigt, at vi gør noget ekstra for at sætte fokus på de tiltag, som de ældre kan tage samt dem, som omgås med de ældre for på den måde at sikre denne gruppe af mennesker. Det er dem, der er mest udsatte for at få følger af virussen og måske endda aldrig at komme sig igen. Derfor skal vi passe på de svage i samfundet.

Og heldigvis kan de fleste redskaber, der kan være med til at mindske smittespredningen og dermed øge sikkerheden for både os selv og de ældre i samfundet købes online. Derfor er det let for dig at gøre lidt ekstra for at sætte fokus på netop Covid-19 og ønsket om, at virussen snart kan bekæmpes én gang for alle.

Brug håndsprit og oprethold en god håndhygiejne

Noget af det, som vi alle skal blive bedre til at bruge, er derfor håndsprit. Der er rigtig mange forskellige bakterier, der føres rundt omkring via vores hænder. Derfor er det vigtigere end nogensinde før, at vi har en ordentlig tandhygiejne.

Vi skal derfor oftere end tidligere vaske vores hænder og gerne bære rundt på en håndsprit konstant, som vi kan gøre brug af både før og efter, vi rører ved noget, som andre også kommer i berøring med.

Hav altid renseservietter med dig omkring

Derudover bør vi også alle have små renseservietter med os rundt omkring. Det er sådanne vi lige kan bruge til at tørre et dørhåndtag af, efter vi har haft fat i det, vi kan tørre vognen af, inden vi handler ind, og vi kan i det hele taget bruge dem alle steder for på den måde at mindske spredningen af bakterier.

Brug mundbind, når der er mange mennesker

Sidst men ikke mindst er det også en fordel at gøre brug af mundbid en del andre steder end det, som anbefalingerne lige for tiden foreskriver.

Det er derfor også nogle, vi altid bør have med os omkring, og kommer vi ind i en større menneskemængde, bør vi tage et mundbind på. På den måde er vi nemlig med til at forhindre, at der forekommer smittespredning i luften – og derfor er det en fordel både for en selv og de mennesker, man omgås.

Sørg godt for de ældre på afstand

De ældre er mere alene end de plejer på grund af Covid-19. Sørg derfor for de ældre så godt du kan uden at risikere smittespredning. 

Det kan du f.eks. gøre ved at sørge for at de ældre har de hjælpemidler de har behov for, så de bedre kan klare sig selv og ved at tale med dem ofte via telefon eller lignende.